Dana 08.05.2023. i 09.05.2023 na adresi Put Bioca 57, Šibenik provedena je dvodnevna radionica pod nazivom „Socijalno uključivanje osoba s invaliditetom“. Kontaktiranje ciljane skupine proveo je projektni tim dok je sama organizacija radionice provedena od vanjskog stručnjaka. Radionica je trajala 2 dana (16 sati). Na radionici su sudjelovali zaposlenici i volonteri Karate kluba Šibenik 1066.

Na prvom danu radionici obrađivale su se teme: potrebe osoba s invaliditetom na lokalnoj razini, uključenost osoba s invaliditetom, važnost socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom, stereotipima, pristupačnost za OSI, rasprostranjenost OSI u RH, konceptu neovisnog življenja…

Također na drugom danu radionice osim predavanja održao se rad u grupama gdje su se sudionici podijelili u 2 grupe. Svaka od grupa je dobila zadatak da osmisli jednu radionicu koju bi održali za osobe s invaliditetom s ciljem povećanja socijalne uključenosti. Također na drugom danu radionice govorilo s o primjerima dobre prakse( uključenost OSI u rad civilnog društva). Radionica koja se provela doprinijela je jačanju kapaciteta zaposlenika i volontera za neposredan rad u području socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom.