Na adresi Put Bioca 57, 19.12.2022. i 20.12.2022. godine s početkom u 9:00 sati provedena je radionica o volontiranju u sklopu projekta Budi Rekreativan UP.04.2.1.11.0440. Provođenje radionice preuzeo vanjski stručnjak New Project d.o.o.. Radionica je trajala 2 dana, ukupno 16 sati. Na radionici je sudjelovalo 8 osoba., zaposlenika i volontera OCD-a.

Na radionici su se putem metode predavanja i rada u grupama obradile teme: Zakon o volontiranju, potrebe volontiranja u zajednici sa posebnim naglaskom na krizne situacije, razrada volonterskog programa, upravljanje s volonterima, etički kodeks volontiranja, opis volonterskog mjesta, dobrobiti i mogućnosti volontiranja, potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, mogućnosti volontiranja u zemlji i inozemstvu, primjeri dobre prakse.

Također održao se rad u grupama ( 2 grupe) , te je svaka od grupe morala osmisliti i detaljno razraditi jednu volontersku akciju, te je odrađena SWOT analiza organizacije. Na kraju dana nakon obje radionice provela se evaluacija.